Det er forår, koldt og blæsende,- jeg har ferie og har planlagt en hel del tid i haven. Men den hårde blæst kan tage pippet fra selv den bedste og også mig. Men jeg har ferie, det skal nydes og jeg befinder mig heldigvis også godt i køkkenet. Der har været hygge inde hvor jeg blandt andet har lavet en broccolisalat med granatæble og dadler. Salaten er vendt i skyr som er smagt til med citronsaft og honning, så det er en mættende salat.
Inspirationen til denne salat har jeg endnu engang fundet i en af mine bøger af Green Kitchen Stories. Jeg har dog ikke fulgt deres opskrift til punkt og prikke, men lavet den lidt om efter smag og hvad vi lige havde i huset.
Broccolisalat med granatæble og dadler:
- 1 broccoli i små buketter/stykker og uden stilk
- 1/2 granatæble
- 50 g dadler i små stykker
- 1/2 rødløg i små tern
- 5 spsk. skyr
- 1/2 tsk. salt
- Friskkværnet peber
- 1 spsk. citronsaft
- 1 tsk. honning
- 50 g ristede solsikkekerner
- Skyl broccolien godt og skær den i små buketter uden stilk.
- Bland broccoli med løg i tern, granatæble og dadler i små stykker.
- I en skål blandes skyr med salt, peber, citronsaft og honning. Hæld blandingen over broccoli og bland dele godt.
- Rist solsikkekerner på en tør pande, køl af og drys over salaten ved serveringen.
Skriv et svar