En ny omgang chiapudding står nu i køleskabet i små portions anrettede glas. Jeg er ret vild med chiapudding som jeg spiser med god samvittighed, da det ikke indeholder sukker. Jeg har sødet det med ren vaniljepulver, stevia dråber og lidt honning. Her har jeg brugt soya drik men mandelmælk, rismælk, kokosmælk og havredrik kan også bruges.
Chiapudding kan både nydes som en sund dessert eller som et lille mellem måltid. Jeg har lavet forskellige varianter af chiapudding; vanilje, chokolade og jordbær. Disse tre varianter kombineres i glassene efter smag og humør. Ovenpå toppes de med frisk frugt og er drys chokoladegranola.
Vanilje chiapudding:
- 2 dl Soya drik
- 2 1/2 spsk. chiafrø
- 1/2 tsk. ren vaniljepulver
- 2 stevia drops
Chokolade chiapudding:
- 4 spsk. chiafrø
- 2 1/4 dl Soya drik
- 1/2 tsk. ren vaniljepulver
- 2 spsk. rå kakao
- 1 knivspids salt
- 1 spsk. honning
Jordbær chiapudding:
- 225 g frosne jordbær
- 2 spsk. chiafrø
- Saften fra 1 øko appelsin
- 1/2 tsk. ren vaniljepulver
- 1 spsk. birkesød
- 2 stevia drops
- De forskellige chiapudding laves efter samme fremgangsmåde som er gangske enkel. De forskellige ingredienser blandes i hver sin skål.
- Rør det godt sammen og stil det i køleskabet på nær skålen med de frosne jordbær; denne skål står ude på køkkenbordet til alle jordbær er optøede. Laves med fordel dagen før det skal bruges.
- Lad skålene stå i køleskabet i nogle timer og gerne natten over. Rør i det ind imellem så det bliver blandet godt efterhånden som chiafrøene suger væske til sig.
- Anret herefter chiapudding i små glas sammen med lækkert topping.
// Indlægget indeholder affiliate links.
Skriv et svar