Chokoladekage med masser af chokolade

IMG_3377

Denne chokoladekage med masser af chokolade lavede jeg forrige weekend efter et ønske fra min mellemste. Det ønske kunne jeg ikke stå for, så den lavede jeg selvfølgelig. Den blev modtaget med kyshånd og 1-2-3 så var den spist, rub og stub. 

Den er en kage som smager meget af chokolade og jeg synes at den går så godt sammen med en kugle vanilje is eller frisk frugt. Jeg skærer altid kagen ud i 9 kvadratiske stykker men det kan man jo gøre som det lige passer.

Chokoladekage med masser af chokolade:

  • 3 æg
  • 175 g rørsukker
  • 140 g mel
  • 1 1/2 tsk. bagepulver
  • lidt salt
  • 2 1/2 spsk kakao
  • 1 dl vand
  • 100 hakket mørk chokolade
  • 150 g smeltet smør
  • 40 g kokosmel

Glasur:

  • 50 g smeltet smør
  • 100 g hakket mørk chokolade
  • 1 spsk vand
  • 50 g flormels
  1. Pisk æg og sukker lyst og luftigt.
  2. Smelt smør og afkøl det let. Tilsæt derefter den hakkede chokolade og rør i det til det er smeltet.
  3. Rør det forsigtigt i æggemassen og tilsæt herefter de tørre dele. Til slut røres vandet forsigtig i.
  4. Kagen bages i en kvadratisk form ca. 20 x 20 cm i 25 min. Ved 200 grader.
  5. Glasuren laves af den smeltede smør tilsat den hakkede chokolade, herefter tilsættes vand og flormelis. Rør det godt sammen til det bliver blankt og lækkert.
  6. Chokoladekagen køles lidt af før glasuren kommes på og drysses med kokosmel. 

IMG_3378

Print Friendly, PDF & Email

Speak Your Mind

*

Translate »
Menu Title