Chokoladekonfektkage

 

image

I morgen er det St. Bededag og der er tradition for at man spiser varme hveder aftenen før. Jeg er bare ikke så vild med hveder, faktisk siger det mig ikke noget. Jeg undgår helst alt hvedebrød og spiser jeg endelig boller eller brød så er det fyldt med kerner.

image

Vi skal da hygge os med noget istedet for hveder. En chokoladekonfektkage er i vandbad i ovnen lige nu og bliver den lige så god som lovet, så bliver det denne kage jeg bager fremover og som vi nyder dagen før St. Bededag.

Chokoladedessertkagen er bagt med få ingredienser og er rimelig let at gå til. Den er ikke spor sundere end hvederne, men jeg vil nu foretrække et stykke af denne kage.

Chokoladedessertkage:

  • 250 g rørsukker
  • 4 æg
  • 300 g mørk chokolade, mindst 72 %
  • 1 dl vand
  • 200 g usaltet smør
  • 100 g grofthakkede hasselnødder, mandler og usaltede pistacienødder

Æggene piskes meget luftige med 1/3 del af sukkeret. Resten af sukkeret bringes i kog med vandet og koger til det tykner, rør jævnligt i det. Herefter kommer smørret og det grofthakkede chokolade i gryden og ved svag varme røres det indtil det hele er smeltet. Dette kommes forsigtigt i æggemassen, lidt ad gangen, jeg lod køkkenmaskinen køre på det laveste imens. Til slut kommes de hakkede nødder i og dejen hældes i en rund eller firkantet form på ca. 20 cm og med mindst 5 cm kant og som er beklædt med bagepapir.

Formen kommes i vandbad og det er vigtigt at vandstanden er lige så høj som dejen. Sæt vandet ind samtidig med ovnen tændes, så det koger når kagen kommer ind. Bages ved 160 grader i ca. 50 min, men det afhænger af ovnen. Kagen køler af i formen og er bedst efter den har været på køl.

image

Jeg har fundet inspiration til opskriften her

Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2024 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2024 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title