I perioder presser jeg meget grønsagsjuice og da jeg både havde gulerødder, rødbeder og æbler på lager, lavede jeg en flaske friskpresset saft. Det er sundt, smager godt og virker udrensende, lige noget jeg trænger til. Derudover giver det god energi, hvilket jeg også trænger hårdt til.
Jeg har desværre ikke en slowjuicer som ikke giver så mange rester efter en presning, men resterne “pulpen” kan jo også bruges. Derfor har jeg skrællet gulerødder, rødbeder og skåret æblerne ud i både, men med skræl på. Noget af denne pulp skal bruges til langtidshævede boller.
Friskpresset juice:
- 1 pose økologiske gulerødder
- 3 rødbeder
- 3 æbler
Der er forskel på om jeg skræller frugt og grønsager før jeg laver juice. Skal jeg bruge pulpen til noget bagefter skræller jeg det og skal det smides på komposten efterfølgende, så nøjes jeg med at skylle det grundigt og fx skærer enderne af.
Skriv et svar