Disse søde, bløde og toplækre chokolademuffins er søde uden sukker og indeholder en ingrediens, som man normaltvis ikke bruger til kager og søde sager.
De små søde chokolademuffins er tilmed fyldt med sunde sager og proteiner, som gør dem til et mættende mellemmåltid til en dejlig kop the eller kaffe. Proteinerne får de fra de sorte bønner, som gør kagerne dejlig cremede og bløde. Et ekstra plus er at de er glutenfri.
Kager med sorte bønner er populære herhjemme, også af de som ikke er så store tilhængere af de sunde sager, som jeg er.
Disse chokolademuffins smager som var de lavet af almindeligt sukker. Det er de bedste sunde kager, som jeg har bagt og jeg vil spise dem med rimelig god samvittighed.
Chokolademuffins, 12 stk.:
- 1 ds sorte bønner, 240 g
- 15 g hørfrø
- 3/4 dl vand
- 50 g kokosolie
- 25 g kokosmel
- 2 spsk. kakao
- 1 nip salt
- 1/2 tsk. vanilje
- 40 g kokossukker
- 60 ml ahornsirup
- 1 1/2 tsk. bagepulver
- 50 g hakket mørk chokolade, 70%
- 1/2 dl pecannødder
- 4 Medjoul dadler eller 6 almindelige bløde dadler
- 1 tsk. honning
- Ekstra pecannødder og kokosmel til pynt
- Knus hørfrø og stil det i blød i vandet i ca. 5 minutter.
- Kom herefter de forskellige ingredienser, undtagen kokosmel, chokolade og nødder, i en foodprocessor og kør det jævnt i et par minutter.
- Tilsæt nu kokosmel, chokolade og nødder, kør det forsigtig så det er blandet.
- Skyl en silikoneform i koldt vand og kom dejen i så det er fyldt næsten helt op.
- Kom formen i en 175 grader varm ovn i ca. 25 minutter.
- Nydes både lune og kolde. Opbevares i køleskab i et par dage hvis der er flere.
Skriv et svar