December er en skøn tid med dejlige traditioner og hyggelige aktiviteter. Her er ikke plads til stress og jag og vi hygger os med det som vi når. December er min ynglings måned og det gør ikke spor at det regner og rusker udenfor, når der er så mange hyggelige ting man kan lave indenfor. Der er tid for lyskæder ude og inde samt stearinlys og hyacinter plus en masse andre ting. Jeg synes altid at denne måned er for kort, men nyder det som vi når at lave.
December måned er også en tid hvor vi bager og laver lækre sager. For noget tid siden lavede jeg en dej til disse chokoladespecier med et twist. Et twist af appelsin og de er altså blevet lækre og bedst af alt så er det ikke decideret en julesmåkage, men en småkage som går godt året rundt. De er sprøde, lækre og med en smag af chokolade og appelsin.
Dejen blev rullet til en pølse i bagepapir og lagt i fryseren. Og her i weekenden blev den fundet frem igen. Dejen blev skåret ud i passende tykkelse og lagt på en bageplade i god afstand. Portionen passer til 2 bageplader og det er lettest at skære dejen ud mens den endnu er lidt frossen.
Chokoladespecier med et twist:
- 1 øko appelsin, skallen deraf
- 50 g mørk chokolade, 72%
- 150 g blødt smør
- 100 g flormelis
- 1 æg
- 1/2 tsk ren vaniljepulver
- 25 g fint mandelmel
- 250 g hvedemel
- Bland de forskellige ingredienser undtagen den hakkede chokolade. Dejen samles hurtigt og tilsættes til sidst chokoladen, så dejen ikke bliver helt chokoladefarvet.
- Dejen formes til en aflang pølse i bagepapir og kommer enten på køl i ca. 1 time eller i fryseren til senere brug.
- Det er en fordel at dejen er meget kold eller let frossen når den skæres ud i ca. 3-4 mm tykkelse.
De lækre chokoladespecier med et twist bages ved 180 grader i ca. 12 minutter. Herefter afkøles de på en rist og opbevares i en kagedåse.
Maria Hoffbeck skriver
De ser bestemt meget lækre ud og er sikkert ekstra ode med appelsinskal smagen 🙂
Jeg fik bagt brunkager i weekenden, de blev også super med både citron- og appelsinskal 🙂
Vil ønske dig en glædelig juletid og du er velkommen forbi min blog, også hvis du vil deltage i jule giveaways.
Betina skriver
Hej Maria.
Mange tak😊 Det lyder også godt med dine brunkager. Dem må jeg lige kikke på😊
Også dejlig december til dig❄️☃🎅🏻