Cookies med chokolade, nødder og lakrids

//Sponsoreret indlæg

image

Påskeferien nydes i stor stil og giver energi og overskud til at lave hyggelige ting. Jeg hygger mig meget med at bage og denne gang blev det til lækre cookies fyldt med gode sager. Jeg bruger hovedsaglig kun økologiske ingredienser og prøver ofte at gøre en opskrift lidt sundere ved at tilsætte mindre sukker og lidt grovere mel end hvedemel. I denne opskrift har jeg udskiftet halvdelen af sukkeret med kokossukker og 1/4 del af hvedemelet med fint fedtreduceret mandelmel. Kokossukker kan bruges som almindeligt rørsukker og indeholder samme antal kalorier men påvirker blodsukkeret mindre end almindeligt sukker. Kokossukker har en let karamelagtig smag. Fedt reduceret mandelmel indeholder en del protein, 42 gram pr. 100 g og 15 g kostfibre. Begge dele kan købes her

De lækre cookies er fyldt med mørk chokolade, hasselnødder og lakrids. Lakridsen kan man vælge ud fra hvilken smag man er til. Jeg har fået fat i små salte lakridskugler, men ellers plejer jeg at bruge almindeligt engelsk lakrids i helt små stykker. Det er stærk i smagen og jeg er ellers ikke så vild med det, men i kombination med chokolade i cookies så smager det rigtig godt.

Cookies med chokolade, nødder og lakrids, 27 stk.:

  • 160 g mørk chokolade, 72%
  • 150 g smør
  • 75 g kokossukker
  • 75 g rørsukker
  • 1 æg
  • 50 g fint fedtreduceret mandelmel
  • 150 g hvedemel
  • 1/2 tsk. vaniljepulver
  • 1 tsk bagepulver
  • 50 g hasselnødder
  • 30 g lakrids i små stykker
  1. Pisk smør sammen med æg og sukker
  2. Tilsæt melet, vaniljepulver og bagepulver. Rør det sammen.
  3. Den grofthakkede chokolade, de hele hasselnødder og den valgte lakrids i små stykker tilsættes nu og det hele blandes godt.
  4. Den færdige cookiesdej sættes på køl i ca. 1 time.
  5. Sæt små toppe af dejen på pladen med 2 teskeer og med god afstand. Jeg brugte 3 plader med 9 på hver.
  6. Tryk toppene let flade med en gaffel.
  7. Bages ved varmluft ved 180 grader i ca. 10 minutter.
  8. Afkøles på en rist og opbevares i en kagedåse.

imageimage

De lækre cookies med chokolade, nødder og lakrids bliver opbevaret i et gammelt sylteglas og skal nydes til en god kop kaffe imellem alle de hyggelige sysler jeg skal lave i påsken.

 

Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2024 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2024 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title