Cremet chokoladeis

image

Idag er det 1. Juni og med denne dato følger sommertid. Vi håber på en dejlig sommer med masser af sol og varme som maj også har budt på. Med sommertid hører der istid og igår lavede jeg denne lækre cremede chokoladeis. Isen er frosset ned i en fin gammel form og bliver en flot isbombe når den skal serveres. Jeg drømmer om en ismaskine og kikker lidt på udvalget lige nu.

Denne opskrift på cremet chokoladeis er efterhånden ved at være meget brugt og gammel. Mine børn er vokset op med den og vi er alle ret vilde med isen. Den smager helt forrygende af chokolademousse, når den er tøet lidt op og er lækker sammen med frugt. Lige nu er det oplagt med danske jordbær som er ved at være klar.

Cremet chokoladeis, 1,5 l:

  • 6 æggeblommer
  • 100 g flormelis
  • 200 g mørk chokolade 70 %
  • 1/2 l fløde
  1. Pisk æggeblommer og flormelis så det bliver cremet og luftigt.
  2. Smelt chokoladen over vandbad og tilsæt det lidt efter lidt i æggemassen.
  3. Pisk fløden stiv og tilsæt den lidt ad gangen. Bland det hele grundigt men forsigtigt.
  4. Hæld isen i en form  og stil det i fryseren til det skal spises.
  5. Tag isen op i god tid og lad det tø lidt op.

image

image

Isformene har jeg fundet i genbrug og jeg samler lidt på dem for jeg synes at de er så fine og de kan sagtens bruges. Isbombe med søde danske jordbær, jo det bliver desserten meget snart.

Print Friendly, PDF & Email

Speak Your Mind

*

Translate »
Menu Title