Jordbærparfait

image

Sommeren er rigtig kommet til Danmark og vi håber at den er kommet for at blive for det er godt nok skønt. Det har været nogle varme dage lige fra tidlig morgen til sen aften. Det har været lidt køligere idag, kun ca. 23-24 grader og det er meget fint og passer bedre til mig.

Jeg er stadig under uddannelse, det er meget spændende og meget tidskrævende. Idag har læst og taget notater fra kl. 8 i morgens og til kl. 15.30 og jeg fatter ikke, hvor tiden blev af, men spændende det er det.

imageimage

Derefter måtte jeg lave noget helt andet og da vi tog jordbær med hjem fra Fyn igår så var det jo oplagt at lave lidt jordbærparfait. Det kræver nu ikke de store armbevægelser og det er kun lige at blende friske jordbær, piske æggeblommer med flormelis, piske fløde og derefter blande det hele og hælde over i forme.

Jeg har stadig ikke fået købt en ismaskine, men jeg tror at jeg har fundet ud af hvilken en jeg gerne vil have. Nu er det bare at få den bestilt.

Jordbærpafait, ca. 1,5 l:

  • 300 g friske jordbær
  • 2 spsk. flormelis
  • 1/2 l fløde
  • 100 g flormelis
  • 1/2 tsk. vaniljepulver
  • 4 æggeblommer
  1. Pisk fløden stiv, ryst piskeriset godt og genbrug det til æggeblommerne.
  2. Æggeblommer, vaniljepulver og flormelis piskes til creme.
  3. Jordbærene renses, skylles og blendes i en foodprocessor.
  4. Herefter blandes først flødeskum med æggecremen og til sidst med jordbærmassen.
  5. Hældes i forme og stilles i fryseren.

image

 

Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2024 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2024 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title