Dark brownies

image

Det er utroligt hvilke ingredienser man kan komme i en kage uden at smage det og på den måde gøre kagen både lækker og sund. Jeg har søgt rundt efter en chokoladekage med sorte bønner i og faldet for denne kage på bloggen her.  Jeg har dog lavet lidt om i opskriften så den lige passede til os og det som vi havde i skufferne.

Jeg har været meget spændt på at smage og jeg er ikke blevet skuffet over den, tværtimod så er den utrolig lækker og kan spises med god samvittighed. Kagen indeholder helt sunde sager som bl.a. kokosolie, der er et super godt fedtstof for os. Et plus mere er at Dark brownies er glutenfri og helt uden sukker. Denne kage skal jeg helt sikkert bage igen, snart♥

image

Dark brownies:

  • 1 dl mandler
  • 10 Medjoul dadler
  • 2,5 dl kogte sorte bønner
  • 4 spsk. rå kakao
  • 3 æg
  • 2 dl kokosmel
  • 1 tsk. bagepulver

Glasur:

  • 1/2 dl valnødder
  • 1 dl rå kakao
  • 6 Medjoul dadler
  • 1/2 dl kokosolie
  • Kokosmel til drys
  1. Kør mandlerne på foodprocessoren, tilsæt dadler og bønner. Det kan godt være lidt svært, at køre men det hjælper når æggene tilsættes et efter et. Det køres godt imellem hvert æg og tilsæt nu bagepulver og kakao. Til sidst, når det er blandet godt, tilsættes kokosmelet, som blot blandes forsigtigt i.
  2. Hæld blandingen over i en kvardratisk form ca. 20 x 20 cm, beklædt med bagepapir. Bag kagen i ovnen ved 190 grader i 20-25 minutter. Jeg lagde staniol over i de sidste 5 minutter.
  3. Køl kagen af og lav imens glasuren.
  4. Kom valnødder i foodprocessoren sammen med dadler sammen med kakao og kokosolien. Kør det jævnt og blødt. Smør glasuren på den afkølede kage og drys til sidst kokosmelet på.

 

Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2024 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2024 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title