Foccaciebrød med rosmarin

image

Som tilbehør til den grønsagsret vi fik forleden lavede jeg et groft foccasiebrød med rosmarin. Det blev rigtig lækkert, sprødt og smagsfyldt. Det er meget let at lave og er noget a la den langtidshævede dej som jeg alligevel ofte bruger til boller. Dejen har den fordel at den sagtens kan stå et par dage i køleskabet. Denne gang er brødet bagt i vores dampovn, men den kan sagtens bages i almindelig ovn eller på grillen også.

Foccasiebrød med rosmarin:

  • 4 dl vand
  • En lille klump gær
  • 100 g havregryn
  • 100 fuldkornsspelt
  • 200 g hvedemel
  • 1-2 tsk salt

Hvidløgsolie

  • 1 dl olivenolie
  • 2-3 fed presset hvidløg
  • Hakket rosmarin
  • Groft salt
  1. Start med at blande dejen med vand, gær og salt. Tilsæt de forskellige slags mel og ælt det hurtigt igennem. Stil dejen til hævning på køl, gerne natten over, men 6 timer er også ok.
  2. Tag dejen ud og kom den på en bageplade med bagepapir på. Brødet må godt blive lidt fladt, da det hæver op.
  3. Lad dejen hæve i ca. 1/2 time.
  4. Prik nu huller i dejen med fx en grydeske og hæld olieblandingen ud over så det også kommer i hullerne.
  5. Bag foccaciebrødet ved 225 grader i ca. 25 minutter og lad det afkøle på en rist.

image

Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2024 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2024 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title