Grønsager i fad med ristede kikærter

image

Dagens middag her forleden var både vegetarisk, lækker og mættende. Samtidig er det en billig ret og god ift. Stop Madspild, da man bruger de grønsager man alligevel har liggende i køleskabet. Jeg har dog handlet lidt for at supplere men mindre kunne også gøre det. Grønsager i fad med ristede kikærter blev nydt sammen med et nybagt foccaciebrød.

Jeg er meget inspireret af kokken Jesper Wollmer som lige nu kan ses på DR 1 med forskellige familier som han bl.a. laver lækkert mad sammen med. Jeg synes at han laver nogle lækre retter og specielt de vegetariske som jeg gerne vil have lidt ind i husstanden her. Jesper Wollmer fremtryller lækkert mad af de råvarer som man oftest har alligevel, ofte uden kød og med mættende alternativer som bønner, linser, kikærter mm. Her er vores version af retten og husk at sætte kikærter i blød i mindst 8 timer før de koges, hvis ikke man lige har en dåse færdigkogte.

image

Grønsager i fad med ristede kikærter:

  • Blomkål
  • Grøn peber
  • Gulerødder
  • Champignon
  • Søde kartofler
  • Rødbeder
  • Tomater
  • Hvidløgsfed
  • Rødløg
  • 2 dåser hakkede tomater
  • Frisk citrontimian
  • Paprika, salt og peber
  • Kikærter
  • Hvidløgsolie af olivenolie og 4 fed hvidløg
  • Frisk babyspinat
  • Hytteost
  • Nybagt eller lun hjemmebragt brød
  1. Alle grønsager vaskes, skrælles og skæres ud i mundrette stykker.
  2. Blandes i en skål med flåede tomater, krydderier og lidt ekstra vand. Hæld lidt hvidløgsolie over retten.
  3. Hældes i en bradepande, grønsagerne skal være halvt dækket af væde. Og giv dem 30-45 minutter ved 180 grader, alt efter hvor store grønsagsstykkerne er.
  4. Når grønsagerne er ved at være færdige ristes kikærterne i hvidløgsolie.
  5. Server grønsagerne med et drys kikærter, babyspinat og hytteost på toppen sammen med et stykke lækkert brød.

image

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Speak Your Mind

*

Translate »
Menu Title