Årets første rabarber høstede jeg ved sommerhuset lige før påske. Rabarber er en dejlig plante at have og den kan bruges til så mange lækre sager. Jeg elsker duften af rabarber og smagen af årets første er noget ganske særligt som jeg forbinder med min barndom. Disse nyhøstede rabarber er blevet brugt til en toplækker fragilite’ med rabarberskum, som kan nydes af flere omgange da den opbevares og serveres direkte fra frost.
Denne fragilite’ har jeg bagt med jævne mellemrum en hel del år efterhånden. Det er en lækker konfektagtig kage som faktisk kræver at komme på frost før den kan nydes. At den har været i fryseren først gør at den bliver lækker og konfektagtig. Den skal lægges sammen med flødeskum og det kan tilsættes hvad man lige synes og nydes med årstidens frugt. Denne gang har jeg bagt den glutenfri og lagt den sammen med flødeskum rørt med rabarberkompot og den skal helt sikkert spises sammen med solmodne jordbær.
At den skal fryses gør det jo dejligt nemt at lave den i god tid inden den skal bruges. Kagen røres sammen, bages og afkøles. Herefter deles den i to stykker og lægges sammen med flødeskummet, pakkes godt ind og bum, så er den klar til fryseren.
Når kagen skal bruges tages den fra frost og skæres let ud i kvardratiske stykker, drysses med flormelis og serveres med jordbær eller andet godt. Denne fragilitet’ med rabarberskum blev påskekagen i år ♥
Fragilite’ med rabarberskum:
- 6 æg
- 500 g rørsukker
- 150 g rød Finax
- 125 g mandelmel
- 1 strøget spiseske bagepulver
- Æg og rørsukker piskes let og luftigt.
- Mandlerne køres til mel og blandes sammen med hvedemel og bagepulver.
- Bland det forsigtigt med æggemassen og fordel den på en bradepande beklædt med bagepapir. Brug 2 stykker så der er bagepapir op ad siderne også.
- Bages ved 175 grader i ca. 15-18 minutter.
- Kagen afkøles i formen ovenpå en rist.
- Når den er helt afkølet, deles den og lægges sammen med flødeskum rørt med rabarberkompot.
- Fragilite’ kagen pakkes godt ind og lægges i fryseren til den skal bruges.
Rabarberkompot:
- 280 g rabarber, gerne frosne
- 100 g rørsukker
- 1/2 tsk. vaniljepulver
- 1/4 l fløde
Kom alle ingredienserne i en gryde og kog det ved svag varme. Rør i det med jævne mellemrum. Når det har den rette konsistens, gerne lidt tykt, tages det af varmen og stilles på køl. Når rabarberkompotten er helt afkølet, røres det med flødeskum.
Skriv et svar