Gammeldags æblekage med lidt mindre sukker

Det er sæson for lækre danske æbler og vores æbletræ i haven bugner af flotte røde æbler. Vi ved med sikkerhed at de er økologiske og længe troede vi at det var et Discovery æbletræ, men det er det ikke. Træet er lige nu uden navn, men hvad gør det når det bærer så mange fine og lækre æbler. 

Æblerne kan bruges til det meste og en stor del af dem bliver brugt til friskpresset æblemost, nogle bliver brugt til forskellige kager og andre igen til marmelade. De sidste lader vi hænge på træet til fuglene.

Denne weekend bød på både massevis af regn og heldigvis også lidt solskin. Vi har mest brugt søndagen til afslapning og jeg fik lyst til at lave en go gammeldags æblekage. Den er lavet med lidt mindre sukker end ellers og jeg har brugt lys muscovadosukker som har en rigtig god smag. 

Æblegrøden blev kogt op med et par næsten tomme vaniljestænger og lidt muscovadosukker. Æblerne er lyserøde inden i hvilket også har givet en æblegrød i den lyserøde skala.

Normalt bruger vi knuste makroner i æblekagen men de var ikke på lager og gav god grund til at lave et sundt drys i stedet. Jeg har brugt ristede glutenfri havregryn sammen med lidt ahornsirup.

Jeg gemmer altid de brugte vaniljestænger som sagtens kan give god smag til fx æblegrød.

Gammeldags æblekage med lidt mindre sukker:

  • 1 kg skrællede æbler i små tern
  • 1/2 vaniljestang eller et par tomme
  • 1/2 lys muscovadosukker
  • 4 dl havregryn
  • 3 spsk. ahornsirup
  • Lidt ristede hakkede hasselnødder
  • 1/4 L øko fløde
  1. Kog æbleternene i meget lidt vand, 1 spsk. vand er nok.
  2. Tilsæt vaniljestangen og lad æblerne koge under ved svag varme til de næsten er udkogte.
  3. Tilsæt muscovadosukker og lad det koge med.
  4. Tag gryden af varmen når grøden er færdigkogt og lad det køle af.
  5. Imens ristes havregryn med ahornsirup og hakkede hasselnødder i ca. 10-15 minutter i ovnen ved 180 grader. Jeg plejer at røre i det undervejs.
  6. Når alt er afkølet kan kagen samles skiftevis med æblegrød og havregrynsblandingen. Til sidst kommer der et godt lag flødeskum på og har man noget æblegele i køleskabet bliver det lige prikken over i’et med en lille skefuld ovenpå flødeskummet. 

 

Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2024 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2024 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title