Glutenfri fuldkornsknækbrød

image

En god portion glutenfri fuldkornsknækbrød er bagt og ligger nu klar i en gammel fin kagedåse. Jeg prøver at leve glutenfri og har gjort det i snart 3 måneder, hvilket jeg kan mærke er godt for mig. At leve glutenfri kan være lidt af en udfordring og det er ikke så let at bage uden gluten som med. Efterhånden som jeg får afprøvet forskellige opskrifter og melsorter finder jeg frem til opskrifter, som jeg kan bruge. En rigtig god opskrift på fx rugbrød har jeg fundet frem til og bager som regel en stor portion hver anden uge. Rugbrødet kan sagtens fryses og ellers opbevarer jeg det i køleskabet.

Der findes mange glutenfri melblandinger til brød og kager. Nogle er rigtig gode mens andre er fyldt med hvidt mel og med en konsistens som kartoffelmel og andet smager direkte dårligt. Alt glutenfrit er ikke nødvendigvis godt hvis man, som jeg gerne vil spise  sundt og groft. Læs mere her.

Jeg faldt over en pakke glutenfri knækbrød i Fakta og fik ikke tænkt mig særligt  meget om. Knækbrødene var lavet på hvidt mel og det går bare ikke for mig. Min mave har brug for fuldkorn og fibre for ikke at gøre alt for meget vrøvl.

image

Derfor gik jeg igang med at at bage mine glutenfri knækbrød selv. Opskriften er egentlig gammel og brugt rigtig ofte, jeg har blot lavet lidt om i opskriften, så den er glutenfri.

En morgen med god tid fik jeg hurtigt blandet dejen godt sammen og rullet tyndt ud til knækbrød. De blev bagt i ovnen på 1 kvarter og stod efterfølgende på riste til jeg kom hjem fra arbejde. Derefter var de klar til at komme i en fin gammel kagedåse og det er jo skønt at kunne tage et stykke glutenfri knækbrød, når småsulten melder sig.

Glutenfri fuldkornsknækbrød:

  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 dl solsikkefrø
  • 1 dl glutenfri havregryn
  • 1 dl boghvedemel
  • 2,5 dl fuldkorns rismel
  • 1,5 tsk. salt
  • 1 1/4 dl god rapsolie
  • 2 dl koldt vand
  • 1 tsk. bagepulver
  1. Start med at måle alle de tørre ingredienser op og kom det i en skål.
  2. Tilsæt olien og herefter vandet. Rør dejen godt sammen og del den i 2 dele.
  3. Den første del rulles tyndt ud imellem 2 stykker bagepapir til det passer på størrelsen af bagepladen.
  4. Fjern det øverste stykke bagepapir og skær forsigtigt spor i dejen så det bliver passende stykker, som let kan knækkes fra hinanden når det er bagt.
  5. Rul herefter det andet stykke på samme måde og kom det i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 15 minutter.
  6. Afkøl knækbrødet godt på en rist og når det er helt koldt kan det opbevares i fx. en kagedåse.
Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2024 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2024 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title