Kagedåsen er atter fyldt med sprøde knækbrød og jeg har endelig fået købt noget af det lækre kastanjemel som giver disse kastanjeknæk sådan en lækker smag. Kastanjemel er glutenfri og har en lidt sød smag. Jeg har lavet mine knækbrød lidt tykkere denne gang og de smager skønt bare med smør eller hvad man lige har lyst til og trods sødmen så smager de stadig skønt med en skive god ost.
Jeg bruger udelukkende økologiske råvarer og køber dem gerne når de er på bud forskellige steder og bestiller også ind i mellem hos Økologisk supermarked. De har så stort et udvalg og ikke mindst deres Stop Madspild, som er varer der fx har en skæv emballage og derfor er nedsat. Et plus mere er at det er fragtfrit, hvilket betyder meget da man ikke er afhængig af at bestille for et bestemt beløb for at få det fragtfrit. Sådan noget bliver jeg nemlig træt af og det kan få mig til at vælge et andet sted at handle.
Jeg bager ofte knækbrød for det spiser vi meget og det er så super let at lave.
Glutenfri kastanjeknæk:
- 1 dl græskarkerner
- 1 dl sesamfrø
- 1 dl glutenfri havregryn
- 1 dl solsikkekerner
- 1 dl hørfrø
- 1 dl boghvedemel
- 2 dl glutenfri havremel
- 2 1/2 dl kastanjemel
- 1 1/2 tsk salt
- 1 1/4 dl rapsolie
- 2 dl koldt vand
- 1 tsk bagepulver
- De forskellige ingredienser blandes godt, deles i 2 portioner, som hver rulles tyndt ud mellem 2 stykker bagepapir.
- Herefter skærer jeg pladen ud i passende stykker som drysses med lidt sesamfrø. De to plader kommer i en 180 grader varm ovn i ca. 15 – 20 minutter alt afhængig af ovnen. De skal være godt brune og sprøde.
- Lad kastanjeknækkene afkøle på en rist.
- Opbevares i en kagedåse med tætsluttende låg.
// Indlægget indeholder affiliate links.
Skriv et svar