Idag er det årets store pandekagedag. Sikke en dejlig dag og sikke mange forskellige lækre pandekager man kan bage. Vi fejrede dagen i weekenden, hvor jeg bagte små proteinfyldte pandekager med chokoladesauce til. Alt sammen rigtig lækkert, sundt og helt uden sukker. Chokoladesaucen fik et twist og en smag af Goliath is, en smag af chokolade og appelsin som jeg er ret vild med. Jeg tilsatte nemlig saften fra en økologisk blodappelsin i chokoladesaucen.
De små proteinfyldte pandekager blev serveret med chokoladesauce og et drys af kakaonibs, hampefrø og Gojibær. Det blev en sundt, lækkert og mættende måltid, da der var masser af protein i. Det fedtreducerede mandel og kokosmel indeholder pænt meget protein og kostfibre. Der er også masser af gode sager i kakaonibs, gojibær og hampefrø.
Små proteinfyldte pandekager, 15-20 stk.:
- 1 moden banan
- 3 æg
- 1/2 dl fedtreduceret mandelmel
- 1/2 dl Fedtreduceret kokosmel
- 1 stor tsk. loppefrøskaller
- 1 nip salt
- 1/4 tsk. ren vaniljepulver
- 1 dl vand
- Kokosolie til stegning
- kakaonibs, gojibær og hampefrø
- Mos den modne banan med en gaffel.
- Pisk æggene og tilsæt banan samt de øvrige ingredienser.
- Rør det godt sammen og lad det hvile mens chokoladesaucen laves.
- Opvarm en stor pande og tilsæt kokosolie efterhånden.
- Kom dejen på panden i små runde cirkler og bag dem på begge sider til de bliver lidt lysebrune.
- Arranger de små proteinfyldte pandekager på en tallerken. Hæld chokoladesauce over og drys rundhåndet med kakaonibs, gojibær og hampefrø.
Sund chokoladesauce:
- 1 tsk. kokossukker
- 2 stevia dråber
- 1 spsk. smeltet smagsneutral kokosolie
- 1 tsk. råkakao
- Saften fra 1/2 blodappelsin
- Smelt kokosolien og tilsæt de øvrige ingredienser.
- Rør det hele godt sammen og server til de små pandekager.
// Indlægget indeholder affiliate links.
Skriv et svar