Påsken står for døren og jeg har ferie hvilket nydes til fulde og jeg laver så mange hyggelige ting. Mandagen blev bl.a. brugt på at bage disse glutenfri citronspecier med fint mandelmel og med en dejlig smag af citron. De blev hurtigt rørt sammen på maskine og kort stillet på køl.
Glutenfri citronspecier, ca. 25 stk.:
- 75 g fint mandelmel
- 225 g glutenfri mel, rød Finax
- 1/2 tsk. vaniljepulver
- 1 revet øko citron
- 225 g smør
- 125 g flormelis
Dette er en dej som hurtigt kan røres sammen og faktisk skal der ikke røres for meget i den. Jeg kom alle ingredienserne i skålen på foodprocessoren og rørte det hurtigt sammen.
Har man ingen mandelmel på lager køres 75 g mandler på foodprocessoren først til det har den rette konsistens. Herefter tilsættes resten af ingredienserne. Stil dejen på køl i 1 times tid hvorefter den sættes på bageplade med bagepapir med 2 teskeer. Sæt kagerne med god afstand da de flyder lidt ud, jeg havde 9 stk. på hver plade.
De glutenfri citronspecier bages ved 180 grader i 10-12 minutter og til de er lysebrune rundt i kanten. De afkøles og opbevares i en kagedåse.
Skriv et svar