Græskarmos

I vores ene plantekasse i sommerhuset var der ikke mindre end 3 smukke orange Askepot græskar og jeg har allerede høstet den ene. De blev sået ret sent så jeg havde faktisk ikke forventet ret meget i år og det var også mest lidt for sjovt at de blev sået, for lige at se om det kunne lade sig gøre. Jeg er ovenud tilfreds med den første græskar som vejer 6,6 kg. 

Askepot græskar er så fine og det første skar jeg op i weekenden. Indmaden blev  taget ud og frøene til næste års høst er blevet sikret. De skal tørres nu og gemmes på et lidt køligt sted hen over vinteren. Jeg har dog ikke brug for så mange frø så nogle vil jeg forære væk.

Det første græskar blev delt i mindre stykker og skal bruges til forskellige lækre sager som suppe, gryderetter og mos til brød og kager.

Græskarmos:

Jeg skar 4 gode stykker ud som jeg kom på bagepapir i en bradepande og bagte i ovnen ved 170 grader i 45 minutter. Da det var afkølet lidt brugte jeg en ske til at tage mosen ud med. Det hele kom over i en skål og med en gaffel rørte jeg lidt rundt så det blev til en  grov mos. Det blev afkølet helt, hældt på poser, som blev vejet af og  lagt direkte i fryseren til senere brug. 

En stor del, ca. 2,5 kg blev skrællet og skåret ud i mindre tern og det skal bruges til suppe og gryderetter. Græskar kan sagtens fryses i tern indtil det skal bruges. 

Det store græskar blev hurtigt omdannet til både mos og rå græskartern. Nu må jeg igang med af sammensætte lækre opskrifter så jeg kan komme igang med at bruge af både græskartern og mos. Lige om lidt har jeg 2 modne græskar mere dog regner jeg ikke med at de bliver så store.

Græskarets forskellige farver i de forskellige stadier.

Print Friendly, PDF & Email

Speak Your Mind

*

Translate »
Menu Title