Efterår med regn og rusk er lig med dampende varme supper. Denne græskarsuppe med varme krydderier giver med garanti godt med varme, smager forrygende og mætter dejligt.
For nogle uger siden høstede jeg vores første Askepot græskar som havde en vægt på 6,6 kg, hvilket er stort da det er første gang jeg prøver at dyrke græskar.
Da græskaret var rengjort havde jeg både græskarmos og tern til mange retter. En del af græskaret brugte jeg til denne græskarsuppe med varme krydderier og en lækker topping af ristede græskarkerner, Discovery æbletern og en skefuld soyayoghurt. Suppen smager skønt og for at give den mere fylde tilsatte jeg ekstra proteiner i form af en dåse limabønner. Bønnerne kan man vælge at blende med eller tilsætte til sidst.
Efter at grønsagerne var kogt møre tog jeg gurkemejeroden op og blendede suppen, hvorefter bønnerne og kokosmælken blev tilsat.
Græskarsuppe med varme krydderier:
- 1 kg renset græskar
- 4 kartofler
- 2 gulerødder
- 2 løg
- 4 fed hvidløg
- 1 gurkemejerod
- 1 spsk. revet ingefær
- lidt frisk citrongræs
- 1 L bouillon
- 1 rød mild chilli
- 1 tsk spidskommen
- 1/2 tsk. knust chilli
- 1/2 tsk. peber
- salt
- Lidt frisk citronsaft
- 1 ds kokosmælk
- 1 ds limabønner
- Kokosolie
Topping:
- Ristede græskarkerner
- 1 tsk. olivenolie
- Æbletern
- Soyayoghurt
- Græskar, kartofler, løg, hvidløg og gulerødder skrælles og skæres ud i mindre tern.
- Grønsagerne sauteres i kokosolie uden at de tager farve.
- Tilsæt bouillon, gurkemejerod, ingefær og krydderier sammen med lidt citrongræs.
- Lad suppen koge til grønsagerne er møre. Fisk gurkemejeroden op og blend hele herligheden.
- Kom kokosmælken i suppen og smag til. HUSK at krydderierne giver mere smag efter et stykke tid.
- Tilsæt til sidst limabønner og varm suppen op.
- Rist græskarkerner i lidt olivenolie, skær æblet i tern og kom det oven på suppen sammen med en skefuld soyayoghurt.
Skriv et svar