Et af mine nytårsforsætter har været at spise mindre kød og kun økologisk. Derfor er jeg altid på udkik efter alternativt pålæg eller tilbehør til min frokost eller madpakke. I mine nyeste bøger om sund mad finder jeg meget inspiration og der findes virkelig mange sunde og lækre alternativer. Jeg har også fundet inspiration til denne ærtepesto i en af bøgerne, “Green Kitchen Stories “.
Rustikt ærtepesto:
- 350 g økologiske ærter
- 35 g hakkede mandler
- Saft fra 1/2 citron
- 1/4 tsk. chilli eller hakket frisk chilli
- Groft salt og friskkværnet peber
- Hakkede mynteblade
- 1/2 dl olivenolie
- evt. 1 fed hvidløg
- Pestoen køres med fordel i en foodprocessor hvor ingredienserne tilsættes og hakkes forsigtigt så det stadig er groft.
- Opbevares på køl i max et par dage.
- Rustikt ærtepesto smager skønt på et stykke ristet rugbrød eller blot som tilbehør til madpakken.
Skriv et svar