Søde hjerte macarons

image

Søndag var det Valentinsdag, men denne dag fejrer vi faktisk ikke her i huset. Det er en amerikansk dag ligesom Halloween er det. Vi har mange andre mærkedage og traditioner i Danmark, som jeg hellere vil fejrer, men da jeg stod og havde lyst til at lave mine første macarons, så kunne jeg ikke lade være med at lave dem i hjerteform.

imageimage

Jeg har læst mig frem til at  lave macarons på forskellige blogs og i blade. Det er ikke let at lave macarons og kræver god øvelse har jeg læst mig frem til. Jeg fandt dog også  frem til en masse gode fif her og her. Ideerne var mange og det blev til søde hjerte macarons.

Det første jeg gik igang med var at lave mandelmel og hvor svært kan det være. Det er faktisk heller ikke så let endda fordi der er olie i mandler og det hurtigt bliver lidt marcipanagtig. Jeg kogte dem kort, smuttede dem og tørrede dem godt af i køkkenrulle. Herefter skulle de blendes godt alene og derefter tilsættes flormelis og tørrede hindbær som blendes med.  ( Det er dog en fordel at blende mandlerne kort, lade dem tørre lidt og blende dem lidt igen til det bliver til fint tørt mandelmel ). Da det var blendet godt skulle det hele igennem en si. Det var ikke nogen let opgave, men det lykkes dog.

De søde hjerte macarons med hindbærcreme er virkelig en himmerrigs mundfuld og smagen af hindbær er virkelig skøn. Jeg må prøve at bage macarons igen og har planer om en citrus version.

image

Søde hjerte macarons, ca. 10 stk:

  • 1 æggehvide, 1/3 dl
  • 45 g fint mandelmel
  • 75 g flormelis
  • tørret hindbærdrys
  • 25 g sukker
  1. Pisk æggehvide og sukker et par minutter
  2. Si mandelmel, flormelis og hindbærdrys og vend det i den piskede æggehvide
  3. Nu vendes dejen og presses mod siden af skålen ca. 32 gange. Luften presses på denne måde ud af dejen, da den ellers vil sprække under bagningen. Dejen skal forblive fast og må ikke blive flydende.
  4. Herefter kommer dejen i en tylpose med en rund tyl på, stil evt. posen i et glas mens dejen kommer over i.
  5. Jeg havde tegnet en hjerteform op på bagepapiret og vendt det om så man kunne se formen igennem.
  6. Dejen kommer ud i formen i et fint lag, der er til 20 stk. Herefter tørrer de ubagte hjerter i ca. en halv time.
  7. Bag hjerterne ved 160 grader i ca. 12 minutter, – jeg brugte over og under varme.
  8. Tag kagerne ud efter endt bage tid og lad dem blive på pladen til de er let afkølet, herefter flyttes de over på en bagerist.

Hindbærfyld:

  • 25 g smør
  • 25 g hindbær, friske eller optøede
  • 75 g flormelis
  • lidt vaniljepulver
  1. Pisk smør og flormelis godt og tilsæt hindbær og vaniljepulver. Pisk det grundigt med en håndmixer og stil det herefter på køl i ca. 1/2 time.
  2. Kom cremen i en tylpose med en tyl på og sprøjt creme på halvdelen af hjerterne. Kom et hjerte ovenpå hver og kagerne er nu klar til en skøn kop kaffe.
  3. Opbevares køligt hvis der skulle være flere tilbage.

image

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2024 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2024 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title