Vi har fået ny ovn og denne gang en ovn med damp. Den kan så mange ting at vi faktisk skal på kursus i det og indtil da så afprøver vi den i stor stil. Forleden lavede jeg cookies med nutella og de blev virkelig fine og ensartede. Jeg har været meget spændt på at afprøve den med damp og på om mit brød og mine boller ville blive bedre. Idag skulle det være og jeg har valgt at lave en portion dej til grove boller.
Bollerne blev rigtig gode med en meget sprød skorpe og en god krumme. Jeg glæder mig allerede til at prøve at bage brød i ovnen.
Grove boller i dampovn, 9 stk.:
- 2 dl skyr
- 2 1/2 dl kogende vand
- 1 brev tørgær
- 2 tsk salt
- 1/2 tsk vaniljepulver
- 1 æg
- 2 dl fuldkorns havregryn
- 2 dl ølandshvedemel
- 2 dl fuldkorns speltmel
- 5-6 dl hvedemel
- Kogende vand og skyr blandes godt og gæren tilsættes herefter sammen med resten af ingredienserne. Det hele køres godt og med fordel på maskine. Dejen hæver herefter i ca. 1 time.
- Dejen er lidt fugtig og formes med 2 spiseskeer, som kommes på en bageplade med bagepapir.
- De grove boller bages med 25% damp ved 225 grader i ca. 15 minutter.
Skriv et svar