Muffedisser

image

Muffedisser, sikke et fint ord og også lidt sjovt. Egentlig hedder de vel også fingerløse vanter, men muffedisser er bedre, så det bliver overskriften på dette blogindlæg.

Jeg har faktisk mange strikkeprojekter igang lige nu, altså rigtig mange. Det er bare mere spændende at gå igang med et nyt og lige nu er jeg mere til de strikkeprojekter som ikke tager særlig lang tid at gøre færdige og ikke er ret krævende. Jeg strikker hatte i streetstil og muffedisser, det er også meget hyggeligt.

image

Disse stribede muffedisser har jeg strikket over et par aftener og de er blevet ganske fine. I mine gemmer har jeg rigtig mange strikkepinde i alle mulige størrelser, men bare ikke strømpepinde. Jeg fandt en opskrift på muffedisser som strikkes på 2 pinde og derefter syes sammen. Jeg har lavet lidt om og tilpasset her og der så de lige passer til mig, både i størrelse og udseende.

image

Der går ikke særlig meget garn til og jeg fandt lidt i gemmerne. Jeg har strikket med dobbelt tråd og brugt cremefarvet Blackhill højlandsuld sammen med Blackhill Silk kid mohair og den sorte stribe er Blackhill Merino uld og strikket med en enkelt tråd.

Jeg er sprunget let og elegant over en strikkeprøve.

Muffedisser:

Venstre muffedisse strikkes således: slå 50 masker op på pind nr. 3 med cremefarvet garn og strik rib ( 2 ret og 2 vrang) 10 cm. Herefter strikkes striber i glatstrik, 4 pinde af hver farve. Efter 4 sorte striber strikkes tommeltotten: Strik over de første 9 masker på pinden: – tag 1 maske ud i hver af de 9 masker = 18 masker. Strik glat over disse masker på 3 pinde og herefter 6 pinde rib ( 2 ret og 2 vrang ) og luk af. Strik nu resten af muffedissen ved at strikke 2 striber mere og herefter 4 cm rib. På første pind rib tages 1 maske ud i sidste maske for at få antallet til at passe. Luk af og sy muffedissen sammen ved at starte med tommeltotten. Sy herefter resten sammen.

Strik højre muffedisse blot modsat.

image

 

Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2023 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »