Chokolademuffins med brombærtopping

image

Søndag uden planer, der er lige mig og den skal bruges til dejlige ting og ren afslapning. Jeg har længe haft lyst til chokolademuffins med brombærtopping. Brombær som er plukket her i efteråret i hegnet ved sommerhuset og siden forvandlet til en lækker brombærsyltetøj efter en opskrift af  Lone Landmand. Toppingen bliver lavet af stiftpisket æggehvider og sukker med en smule saft fra brombærsyltetøjet. Jeg er vild med dette hvide guf og som barn, da alle kendte til en æggesnaps ved lækkersult, lavede jeg hvidt guf. Mmmm.. Det smagte skønt og lidt ala flødebollefyld og ja det var også før salmonellaen og nu er tiden efter, da Danmark er så godt som salmonellafri igen.

Disse lækre chokolademuffins med brombærtopping gemmer en lille overraskelse indeni, – en blød skumfidus. De er lavet i fine porcelænskopper, som jeg har fundet i genbrug.

image

Chokolademuffins med brombærtopping, 12 stk. 

  • 225 g rørsukker
  • 3 æg
  • 150 g mørk chokolade 70 %
  • 150 g smør
  • 150 g hvedemel
  • 50 g råkakao
  • 1/2 tsk. Vaniljepulver
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 2 dl kærnemælk
  • 1 knivspids salt
  • Skumfiduser
  1. Pisk æg og rørsukker luftigt, smelt smør og tilsæt herefter chokoladen. Rør godt til alt er smeltet og homogen.
  2. Tilsæt kærnemælk
  3. I en skål sigtes mel, råkakao, bagepulver og vaniljepulver. Dette vendes forsigtigt i og dejen er nu klar til at komme i forme.
  4. Smør kopperne med olie og fyld dem 3/4 del op med dejen.
  5. Bages ved 175 grader i ca. 20 minutter. Prøv med en kødnål når uret ringer.
  6. Kagerne tages ud og får hver en skumfidus ovenpå og bages yderligere i ca. 3 minutter.
  7. Skumfiduserne smelter ikke men bliver bløde, – tryk dem let flade med en ske og afkøl kagerne på en rist.

Brombærtopping:

  • 2 æggehvider
  • 90 g sukker
  • saft fra brombærsyltetøj
  • friske brombær, hindbær eller andre bær.
  1. Pisk æggehviderne og tilsæt sukkeret efterhånden. Når massen er pisket helt stift og luftigt tilsættes lidt saft fra brombærsyltetøjet igennem en lille si. Tilsæt lidt ad gangen til farven er rigtig og pisk undervej. Jeg brugte en køkkenmaskine. Kagerne skal være helt afkølede inden der kommer topping på.
  2. Marengsmassen kommes i en sprøjtepose med en stor tyl på. Sprøjt marengsmassen på og placer et bær i toppen.
  3. Nyd chokolademuffins med brombærtopping til en god kop kaffe😊

image

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2024 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2024 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title