Grove burgerboller, 5 stk.:
- 2 dl skyr
- 2 dl vand
- 50 g gær
- 1 æg
- 2 tsk salt
- lidt olie
- 100 g knækket rug
- 100 g rugmel
- 100 g ølandshvedemel
- 200 g hvedemel
Alle ingredienserne køres med fordel på en køkkenmaskine indtil dejen er æltet godt sammen. Herefter står dejen, tildækket med film, og hæver i mindst en time til den har dobbelt størrelse. Form dejen til 5 store burgerboller og tryk dem flade. De grove burgerboller pensles med olivenolie, drysses med flagesalt og tørret basilikum. De bages i ca. 15 min. ved 225 grader og afkøles på en rist.
De grove burgerboller er gode til at få brugt rester, vi havde ingen og valgte at grille kyllingebryst ude fra Hopballe Mølle. Let og lækkert aftensmad på endnu en lun dag, dog noget overskyet.
Skriv et svar