Grydebrød med græskar

Endnu et Askepot græskar er blevet renset, skrællet og herefter revet groft til dette grydebrød med græskar. Jeg har dog kun brugt 250 g  græskar og resten er frosset ned; revet og lagt i poser til vinterens bagværk. Et græskar er nu tilbage og det kan heldigvis holde sig længe indenfor, hvor det er knap så køligt og fare for frost. 

Det er så hyggeligt at lave et grydebrød og det  smager så skønt. Det er super let at lave, men kræver bare lidt planlægning og god tid, da det både skal hæve længe og ad flere omgange. Det er det hele værd og perfekt at lave i weekenden, hvor man har god tid.

Grydebrød med græskar er fyldt med sunde sager og glutenfri, kan sagtens fryses og smager også dejligt når det er ristet.

Grydebrød med græskar:

  1. Hæld vand i skålen på en køkkenmaskine, tilsæt loppefrøskaller og bland det sammen. Lad det står i mindst 5 minutter.
  2. Tilsæt nu de resterende ingredienser og rør det i et par minutter på mellem styrke.
  3. Når det er æltet godt sammen hældes dejen over i en mindre skål som er smurt med lidt olie, fx rapsolie.
  4. Kom folie over skålen og stil den til hævning ved stuetemperatur i 2 timer.
  5. Herefter stilles skålen på køl natten over eller i mindst 8 timer.
  6. Tag skålen ud 1 time før brødet skal bages.
  7. Tænd ovnen  på højeste styrke 230-250 grader og stil en ovnfast gryde derind .
  8. Når ovnen og gryden er varmet op hældes lidt mel i bunden af gryden og dejen hældes over. Drys godt med græskarkerner kom herefter låget på.
  9. Brødet bages i 30 minutter, låget tages af og bager yderligere i ca. 30 minutter til det har fået en fin farve.
  10. Afkøl på en rist og skær først brødet ud når det er afkølet.

// Indlægget indeholde affiliate links.

Print Friendly, PDF & Email

Speak Your Mind

*

Translate »
Menu Title