En dejlig morgen i efterårsferien lavede jeg denne hampegrød med chiafrø og vilde blåbær. Ældste barnet har været hjemme på ferie og hun elsker som jeg, sunde sager. Vi spiste grøden sammen med et blødkogt æg og blev godt mætte.
Hampegrød med chiafrø er både sund, lækkert og ligger så let i maven og samtidig mætter så godt. Det er faktisk ikke så længe siden at jeg har stiftet bekendtskab med hampefrø som er super sunde og jeg bruger dem i grød, bagværk og som granola og som drys på fx en Smoothiebowle.
Anette Harbech fra bloggen “Mad for livet” har skrevet om det her
Inspirationen til denne hampegrød har jeg fundet hos Caroline Fibæk som laver så mange lækre sunde sager.
Hampegrød med chiafrø og vilde blåbær, 2 pers.:
- 1 dl hampefrø
- 4 tsk. chiafrø
- 1 tsk. ren vaniljepulver
- 6 spsk. kokosmælk
- 6 spsk. koldt vand
- 4 tsk. vilde blåbær plus lidt til pynt. ( Dem har jeg fundet på frost i Rema 1000)
- Bland de tørre dele godt med kokosmælk og vand. Jeg bruger den fede del af kokosmælken. Det er lettest at tage hvis dåsen har stået i køleskab.
- Lad grøden stå og trække lidt inden den nydes. Den kan også med fordel trække i køleskabet natten over.
// Indlægget indeholder affiliate links.
Skriv et svar