I begyndelsen af ugen rengjorde jeg en masse gode grønsager som jeg skar ud i mindre stykker til en ovnbagt æggekage med masser af grønsager. Den er smækfyldt med masser af grønsager (450 g) og meget mættende, da der både er æg og hytteost i den.
Jeg har nydt den til min frokost i løbet af ugen sammen med en let salat. Meget sundt, lækkert og dejlig mættende ♥
Jeg synes at det er meget lettere at følge en sund livstil hvis der er små retter i køleskabet, som er klar i en håndvending, hvis jeg har travlt. Derfor har jeg lavet denne store portion som rækker nogle dage.
Ovnbagt æggekage med masser af grønsager, 6 personer:
- 10 små søde tomater
- 1 gul peber
- 1/4 – 1/2 broccoli
- 1 løg
- 1/4 – 1/2 porrer
- 2 fed hvidløg
- 1 stor håndfuld hakket grønkål
- 1 håndfuld hakket persille
- 10 æg
- 2 dl hytteost
- 2 tsk salt
- Friskkværnet peber
- 1 tsk. Gurkemeje
- 1 tsk. frisk revet muskatnød
- Kokosolie
- Skær spuash, løg og rød peber i mindre tern og hak hvidløg groft.
- Porren skæres ud i tynde skiver, persillen hakkes og tomater halveres.
- Svits alle grønsagerne, undtagen tomaterne, let i kokosolien.
- Hæld grønsagerne i et ildfast fad som lige er penslet med kokosolie. Drys den hakkede grønkål over grønsagerne.
- Pisk æg, hytteost og krydderier og hæld det over.
- Læg til sidst de halverede tomater på og pres dem let ned i æggemassen, men så de stadig er synlige.
- Bag omeletten ved 180 grader i ca. 30-40 minutter.
- Giv den færdige omelet et drys persille og server.
Skriv et svar