Forleden aften fik vi en stor økologiske kylling som blev tilberedt på helt gammeldags maner med bl.a. nyopgravede kartofler, lækker brun sauce og majs fra egen have. Det smagte skønt og denne ret kunne jeg spise temmelig ofte hvis det stod til mig. Efter middagen kom vi skroget, stegesky og de grønsager kyllingen var tilberedt med, over i en stor gryde. Der kom vand ved så det hele var dækket og efter et kort opkog stod det og småkogte på laveste plus natten over.
Dagen efter siede vi suppen og pillede restkødet af skroget. Dette kyllingekød, som var til overs blev til denne lækre salat til frokostbordet søndag. Der er intet som hjemmerørt kyllingesalat og den blev faktisk rigtig god med en mild smag af karry og sprødhed fra æblet. Den er rørt op med hjemmelavet majonaise, skyr, dijon sennep, karry, æble, salt og peber.
Denne kyllingesalat blev meget findelt pga. den lange kogetid, men ikke mindre god.
Hjemmerørt kyllingesalat:
- 155 g kyllinge småkød
- 1 dl majonaise
- 1 dl skyr
- 1/2 tsk. karry
- 1/2 tsk. Dijon sennep
- 1 tsk. citronsaft
- Æble i tern
- Salt og peber
- Et drys persille
Bland alle ingredienserne til dressingen og tilsæt herefter kyllingekødet og æble i tern. Det hele blandes godt og smages til med krydderier. Kyllingesalaten smager skønt på nybagt rugbrød, mums♥
Skriv et svar