Hokaidohumus

image

Jeg laver ofte humus og spiser det på både knækbræk, rugbrød, madpandekager eller som dip til grønsager skåret i stave. Anvendelses mulighederne er mange og det bruges skam også som dressing i både pitabrød og burgere. Mine børn er vilde med det og da de alle boede hjemme fik det hurtigt ben at gå på. Nu bor kun en hjemme og det holder lidt længere og jeg kan fryse lidt ned i små portioner.

image

Denne gang har jeg prøvet at lave humus med et lille økologisk hokaido og ellers med de ingredienser som jeg plejer at bruge.

Hokaidohumus smager dejligt og en stor skål står nu på køl og resten er kommet i små beholdere til frost. Det er dejlig let at tage en lille portion med på arbejde,  når jeg får lyst til humus eller mangler noget sundt pålæg eller dip.

image

Inspirationen til denne hokaidohumus har jeg fundet hos Veganermor, som har så mange lækre opskrifter på hendes blog. Jeg har lavet lidt om på opskriften så den lige passer til mine ynglings krydderier og ingredienser. Hokaido ar en rigtig smuk farve og ved at tilsætte gurkemeje bliver den endnu mere intens.

Hokaidohumus:

  • 450 g skrællet øko hokaido
  • 240 g kogte kikærter
  • 1/2 citron, saft og revet skal
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. tahin
  • 3 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. paprika
  • 1/2 tsk. gurkemeje
  • Salt og peber
  1. Skær hokaidoen over og fjern kerner og trævler. Skræl den og skær den herefter ud i mindre stykker. Kom hokaido stykkerne i et indfastfad og stil det i en forvarmet ovn ved 185 grader i ca. 20 minutter til de er møre. Lad det køle lidt af.
  2. Alle ingredienserne blendes godt til en passende konsistens og smages til.
  3. Opbevares i en skål på køl og/ eller i små beholdere på frost.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2024 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2024 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title