Jeg har taget en pose hyldeblomstsaft op af fryseren og lavet denne lyse gløggekstrakt med den hyldeblomstsaft som jeg lavede i sommer. Gløggekstrakten har stået og trukket nogle dage og er nu blevet siet og hældt på flaske.
Portionen kan blandes med en flaske hvidvin eller laves i mindre portioner hvor den blandes med hvidvin 1:1 og serveres rygende varm med lidt lækkert i bunden af glasset fx i form af mandelsplitter og rosiner, men mulighederne er mange.
Jeg er ikke så vild med den traditionelle gløgg med rødvin og er mere til denne lyse og friske version. Det kræver ikke meget at lave hvid gløgg med hyldeblomst, men den skal laves i god tid da det skal trække i mindst et døgn og gerne mere.
Hvid gløgg med hyldeblomst:
- 750 ml ren hyldeblomstsaft, link
- 2 stænger kanel
- 1 spsk. kardemommekapsler
- 1 spsk. revet appelskinskal
- Saften fra en appelsin
- 1 tsk. revet ingefær
- 1 spsk. honning
- Hæld det hele i en gryde og kom det langsomt i kog.
- Gløggekstrakten skal stå og småkoge i ca. 2 timer. Herefter stilles det på køl i mindst et døgn og gerne mere.
- Nu skal gløgg ekstrakten sies og hældes på flaske.
- Når gløggen skal laves blandes denne ekstrakt i en gryde sammen med en flaske hvidvin.
- Smages til efterhånden som man tilsætter gløgg ekstrakt i hvidvinen lidt efter lidt.
- Varme gløggen op og server den rygende varm tilsat forskellige lækre sager.
Skriv et svar