Det er allerede tid for at lave hyldeblomstsaft og det er ret tidligt i år ift. sidste år hvor jeg først lavede det i begyndelsen af juli.
Lige nu står hylden i blomst og har man planer om at lave den lækre vitaminfyldte hyldeblomstsaft så er det lige nu man skal ud og plukke blomsterne.
På vores tur i skoven fik jeg klippet en masse blomsterskærme af og har nu til en stor portion. Jeg plejer at lave temmelig meget og fryse det ned i mindre portioner. Så er der til hele vinteren og portionen passer fint for jeg tror ikke der er en dråbe mere i fryseren lige nu.
Vi har nu også hyld i haven både her og i sommerhuset og dem plejer jeg også at bruge af, men nogle får lov at blive siddende for at udvikle sig til hyldebær som også er super gode at lave saft af.
Vi nyder hyldeblomstsaft iskoldt på en varm sommerdag og som en varm drik på en kold vinterdag. Hyldeblomstsaft i hvidvin eller ….. smager nu også skønt.
Hyldeblomstsaft
- 25-30 hyldeblomstskærme
- 650 g rørsukker
- 2 økologiske citroner
- 2 spsk. citronsyre
- 1 liter kogende vand
- Klip stilken af skærmene og kom dem i et stort fad med låg.
- Skyl citronerne og skær dem i skiver. Kom dem over hyldeblomstskærmene.
- Tilsæt citronsyre.
- Kog vandet med rørsukkeret og hæld det over hyldeblomstskærme, citroner og citronsyre.
- Stil skålen på køl i 3-4 dage og rør i det et par gange undervejs.
- Hæld nu saften igennem et klæde og hæld på skoldede flasker eller gør som jeg. Frys saften ned i poser og på den måde holder det længere.
Skriv et svar