Kombucha med fennikel og vanilje

image

Kombucha’en  som jeg satte igang lige før vores ferie, den var klar til aftapning allerede i weekenden. Spændende og jeg måtte hurtigt i tænkeboks for at finde ud af hvilken smag der denne gang skal afprøves. Sidste gang jeg forsøgte mig med 2. Fermentering var det noget sparsomt med boblerne. Måske skyldes det at jeg anvendte flasker med skruelåg og ikke med patentprop, som jeg har læst mig til er det bedste.

Nu er der en flaske Kombuscha med fennikel og vanilje sat igang med 2. Fermentering og denne gang på en flaske med patentprop. Nu venter jeg spændt i de næste 4-5 dage som det vist nok normaltvis tager og dagligt skal der lettes lidt på låget så flasken ikke springer pga. overtryk.

image

En ny portion the og rørsukker er gjort klar til en ny portion og denne gang er det grøn the med kvæde som jeg var så heldig at få i fødselsdagsgave.

Af den kombucha som lige nu er klar har jeg tappet ca. 2 liter fra og regner med at hælde 2 liter ny the og rørsukker på igen, når jeg har fjernet den øverste scoby. Den har også en scoby som ligger nederst i glasset og jeg regner med at den er stor nok til en portion på 2 – 3 liter. Denne kombucha bliver lavet på en the af hibiscusblomst og det giver en smuk farve og forhåbentlig også en god smag.

Hele to portioner kombucha står nu på køkkenbordet og jeg er spændt på hvornår de er færdige så jeg kan smage. Det varer heller ikke så længe inden jeg har en scoby at forære væk.

image

Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2023 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title