Kylling med Ras el hanout

Forleden så vi et spændende og inspirende program med Tim Vladimir, hvor han lavede marokkansk kylling i tagine. http://www.dr.dk/levnu/mad/timm-og-gryderne-lav-en-aegte-marokkansk-tagine
Vi har desværre ikke en tagine så vi valgte at bruge vores rømertopf til retten idag.

Krydderiet i retten er Ras el hanout som vi selv har lavet af:

3 tsk stødt peber
2 tsk stødt ingefær
2 tsk stødt spidskommen
2 tsk stødt kanel
2 tsk stødt koriander
1/2 tsk friskrevet muskatnød
1/2 tsk stødt stærk chili
8 stødte kardemommefrø
8 stødte laurbærblade
1 tsk gurkemeje eller helst 2 knivspids safran

image

Vi brugte en stor kylling på 2,8 kg købt i gårdbutikken på Hopballemølle og serverede ris og
tomatsalat til. En meget lækker ret som vi helt sikkert skal have igen.

image

Print Friendly, PDF & Email

Speak Your Mind

*

Translate »
Menu Title