Lun rabarberkage med knasende sprød crumble

Rabarberne i sommerhuset er ikke blevet så store endnu, men det kunne ikke forhindre mig i at plukke lidt af dem. Vi har to forskellige slags, jordbærrabarber og hindbærrabarber. Den sidstnævnte stødte jeg først på sidste år, da vores faste vejbod solgte dem i potter. De er små, fine og med meget røde stængler.

Da vi sidst var i sommerhuset fik jeg øje på de flotte rabarber i plantekassen og fik sådan en lyst til en lun rabarberkage med knasende sprød crumble. Der var desværre ikke så mange rabarber så den blev bagt med de rabarber, som jeg kunne høste denne gang. Portionen var ikke så stor men lige stor nok til denne kage.

Jeg har sødet den med ahornsirup, hvilket har gjort kagen dejlig karamelagtig. Vi spiste den lune kage sammen med lidt is og det var helt perfekt til det dejlige solskinsvejr.

Jeg er vild med rabarber og synes jo ikke at man kan have for mange af dem i haven. De er meget brugbare til kage, marmelade og ikke mindst saft og samtidig er de jo meget dekorative med deres meget store og flotte blade.

Rabarber er rigtig lette at formere fra frø og på den måde kan man hurtig få mange planter i haven. Planten sætter frø hen over sommeren og dem lader man modne. Herefter tørres de lidt og såes i sensommeren. I efteråret er planterne klar til at blive plantet ud i haven og kan med fordel dækkes med lidt blade for at passe på dem, når der bliver frost igen.

Det er en tørstig plante og jeg må erkende at den ikke trives ret godt hos os derhjemme, hvor de står lige nu, så derfor kan jeg ikke høste så mange rabarber, som jeg gerne vil. Vores planter skal flyttes og hvor de trives aller bedst kan du læse mere om her.

I sommerhuset står de lige nu i plantekasser og er meget afhængige af at vi ofte vander her i den tørre tid. De trives bedre hvor der er lidt fugt i jorden og ikke i fuld sol. Derfor har jeg også fundet et rigtig godt sted til dem, men det må vente til efteråret, hvor det er bedre at flytte dem.

Lun rabarberkage med knasende sprød crumble:

Crumble:

 • 50 g glutenfri havregryn
 • 50 g havremel
 • 50 g smørbar
 • 2 spsk. ahornsirup

Marinerede rabarber:

 • 200 g rabarber
 • Revet skal og saft fra 1 øko appelsin
 • 4 spsk. ahornsirup
 1. Start med at rive og presse appelsinen og kom det op i en skål sammen med ahornsirup.
 2. Rens og vask rabarberne. Skær dem ud i små runde stykker og kom dem op i marinaden. Stil blandingen på køl.
 3. Bland nu havregryn og havremel. Bland smørbar og ahornsirup løs i, det skal være lidt groft. Stil blandingen på køl indtil kagen skal bages.
 4. Stil ovnen på 170 grader, jeg brugte varmluft. 
 5. Læg de marinerede rabarber med saften i et lille ildfast fad og kom crumble løst over. Kom kagen ind i den varme ovn og bag i ca. 25-30 minutter.
 6. Rabarber crumble afkøles let og serveres fx lunt til lidt is ♥

Hakkede nødder i crumble er lækkert og desværre havde jeg ingen i sommerhuset.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Latest from Instagram

Copyright © 2019 · Theme by 17th Avenue

Translate »
Menu Title