Endelig fik jeg bagt en portion Madeleinekager og det bliver ikke sidste gang. Kagen har en fin lille størrelse og kan bages i uendeligt mange variationer. Formene købte jeg i foråret sammen med mine forme til påskeæg. De kom ind i skabet og der har de lagt godt, men jeg måtte jo afprøve dem.
Jeg har valgt at bage madeleinekagerne med en smag af citron og en del groft mandelmel. De smagte godt med et fin drys af flormelis, men de kunne også være blevet fine med et tyndt lag glasur af flormelis og citronsaft.
Mine Madeleineforme er i mini størrelse og portionen gav ca. 38 stk. mini Madeleinekager. Kagerne er bedst nybagte og kan da også godt nydes dagen efter, men det er ikke en kage der skal gemmes ret længe.
Madeleinekager, ca. 38 stk.:
- 200 g smør
- 4 æg
- 150 g rørsukker
- revet skal af en citron og lidt saft
- 75 g groft mandelmel
- 150 g hvedemel
- 1 knivspids salt
- 1 tsk. bagepulver
Smelt smørret og lad det køle af. Imens piskes æg med rørsukker til det er lyst og luftigt. Tilsat revet citron og saft, herefter røres de tørre ingredienser forsigtigt i æggemassen med en dejskraber. Til sidst tilsættes smørret lidt efter lidt. Dejen hviler i køleskab i 1/2 time før Madeleinekagerne bages.
Ovnen tændes på 200 grader, formene smøres eller hvis man bruges silikoneforme så skal de kun skylles i koldt vand lige før brug. Fyld formene 2/3 del op med dejen og kagerne bages først i 5 min. ved 200 grader og herefter skrues ovnen ned til 170 grader og kagerne bages færdigt i ca. 8-10 minutter til de er hævet op og er let gyldne.
Skriv et svar