Matchavafler

image

Jeg har fornyligt stiftet bekendtskab med en meget sund te som langt overgår andre tesorter i sundhed. Det er den jadegrønne  Matchate, en meget koncentreret grøn te som er fyldt med antioxidanter, næringsstoffer og meget andet godt. Derudover indeholder den også theannine og theophyllin som giver kroppen god energi og det kan man efter min mening ikke få for meget af.

Det bedste er næsten at denne Matchate kan bruges til meget andet end te. Forleden brugte jeg den i frokostvafler, men den kan sagtens bruges i smoothies også. Vaflerne blev flotte, meget lækre og nydt til vores frokost. Vi valgte at servere dem i små hjertestykker, men de kan sagtens spises som en hel vaffel. Serverings mulighederne er mange og fx en fin måde at spise sammen med en rest kød eller andet fra aftensmaden. De er også et godt alternativ til den traditionelle madpakke, som for mig oftest består af rugbrød med et eller andet på.

image

Inspirationen til Matchavafler har jeg fundet hos bloggen A Millon Miles og opskriften er næsten den samme, jeg har dog udskiftet boghvedemel med noget andet groft som jeg lige havde i skuffen.

image

Matchavafler, 4-5 stk.:

    • 4 æg
    • 4 spsk. tykmælk
    • 3 store håndfulde frisk spinat
    • 2 tsk. Matchate
    • 2 dl groft speltmel
    • salt og peber
    • 1/2 tsk. bagepulver
    • 1 spsk. kokosolie
  1. Alle ingredienser kommes i en blender og blendes til en ensartet masse. Jeg kørte det i 2 minutter.
  2. Et  vaffeljern varmes godt op og smøres med kokosolie.
  3. 1 dl med top hældes på vaffeljernet og låget lukkes.
  4. Matchavaflerne skal ikke have så meget, så de kan beholde deres flotte grønne farve.
  5. Afkøles på en rist og nydes herefter med fx. spinatblade, hytteost, avokado, peberfrugt og tomater.

// Indlægget indeholder affiliate links.

Print Friendly, PDF & Email

Speak Your Mind

*

Translate »
Menu Title