Peberplanter

image

I januar såede jeg peberplanter, en minipebersort og chiliplanter og selvom at det var tidligt, så er det tiden, hvor man sår disse. For et par år siden havde vi chiliplanter i vindueskarmen i stuen og de groede ret godt og blev store med mange frugter. Desværre var de ret stærke, hvilket vi ikke er så meget til, så det blev mest prydplanter.

Denne gang har jeg valgt at så mini peberplanter, som er af en mild art og de skulle være ret søde og smagsfyldte. Det passer nok mere til os og det bliver spændende om de trives lige så godt som chiliplanterne.

Chili skal vi også have og jeg har dog valgt den mildeste form, så kan vi også være med. Vi er faktisk ret glade for mexicansk mad bare det ikke er overdøvet af chili. Så der er håb for at vi kan lave lækre retter med denne milde chili.

image

Frøene er sået i januar og spirer kun ved høj temperatur og har stået fint på vores badeværelsesgulv hvor der er dejlig varmt. De er sået i en plastkasse med låg og i så og prikle jord. Efter noget tid, tæt på to uger kom de første små planter op og da alle  var kommet op, blev de placeret i vindueskarmen i stuen. De har stået mørkt og varmt, hvilket er godt når de spirer og herefter skal de have lys.

image

Nu er de vokset godt til og er blevet så store at de skal plantes om. Jeg har plantet dem ud i så og priklejord igen, placere dem lyst og når de er vokset lidt mere skal de over i de blivende potter, denne gang i pottemuld. De skal have gødning et par gange om ugen. Planterne står nu med små blomsterknopper som skal fjernes når de bliver lidt større.  Der kommer nye blomster igen og planten giver flere frugter på denne måde.

Er disse peberplanterlige lige så gode og velsmagende som lovet vil jeg tage frø af dem sidst på sommeren, så jeg kan så nogle flere næste år.

image

Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2024 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2024 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title