Mini Pavlova

image

Vi spiser jordbær som aldrig før og vi har et bestemt sted på vores vej til sommerhuset, hvor vi køber jordbær ved en vejbod. Enhver fynbo med respekt for sig selv har en vejbod og det er skønt at kunne forsyne sig med lækre frugter og grøntsager. Vi har smovset i ærter og jordbær i lange baner og lige pt er jordbærrene skiftet ud til søde moraller.

Frisk frugt smager skønt i pavlova sammen med en klat flødeskum eller en kugle vaniljeprikket is, så jeg har været igang med at bage fra morgenstunden. Det er stadig ferietid for mig og jeg vil nyde den sidste uge i fulde drag. Idag bruges feriedagen i køkkenet for jeg har planer om mange lækkerier.

Mini Pavlova, 12 stk.:

  • 2 dl æggehvider eller 180 g eller 6 stk. (det er det samme.)
  • 2,5 dl sukker
  • 1/2 tsk. marizenamel
  • 1/2 tsk. eddike

Æggehvider piskes stive og sukkeret kommes i efterhånden sammen med marizena og eddike. Det piskes godt i ca. 5-6 min. Dejen kommes i en sprøjtepose med en stor stjernetyl, sprøjt dejen ud i cirkler, start med bunden og herefter siderne.

Mini Pavlovaerne sættes i en 150 grader varm ovn og temperaturen sættes ned til 100 grader og de bages i ca. 1,5 time. Lad gerne kagerne stå i den slukkede ovn i en time eller natten over. Den lave temperatur giver hvide Pavlovaer. Sukkeret kan der ikke spares på da det giver bløde kager som ikke kan gemmes.

image

image

Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2021 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2021 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »