En rigtig dejlig søndag er startet og den skal nydes til fulde. Solen skinner og det er rigtig koldt udenfor og temperaturen har været helt nede på minus 10 grader i nat. Der er ild i brændeovnen og tændte stearinlys, kaffe i koppen, et nyt boligblad og en tallerken morgengrød med blåbær. Disse morgener sætter jeg stor pris på og vi giver os god tid. Vi skal ikke nå noget idag, kun hygge og måske gå en tur i skoven i det dejlige vejr.
Denne morgengrød er let at lave og tager minimum af tid. De fine blåbær har jeg fundet i fryseren og er en del af bærhøsten fra sidste sommer. De små blå bær er fyldt med antioxidanter og andre gode sager som vi har god brug for her i vinterperioden. Blåbærene koger ikke så let ud og tilfører grøden en dejlig smag. Der er ingen sukker eller andet sødemiddel i grøden, men bananerne søder også rigeligt. Er der en rest morgengrød til overs kan den sagtens gemmes på køl til i morgen. Den kan varmes i mikroen i ca. 1 minut eller spises kold.
Morgengrød med blåbær, 3-4 portioner
- 2 dl grovvalsede havregryn
- 6 dl koldt vand
- 125 g frosne blåbær
- 1 pæn klat skyr
- bananskiver
- hakkede mandler
- Havregryn, blåbær og vand koges op under omrøring og småkoger til det tykner og får den rette konsistens.
- En portion hældes i en tallerken og toppes med styr, bananskiver og et drys hakkede mandler.
Skriv et svar