Jeg elsker at bruge årstidens frugt og grønt fra vores have. Vi har virkelig mange forskellige frugt og bær i haven og jeg koger saft, laver gele, marmelade og bagværk af de forskellige lækre sager. At holde fuglene fra vores store moreltræ er svært men de andre frugter og bær har vi nogenlunde for os selv. Lige på undtagelse af vores ribsbuske som står på den nederste niveau i vores have,- der er rådyret Vera flyttet ind.
Vi har også rigtig mange forskellige roser i haven, hvilket for nyligt inspirerede mig til at lave rosengele. Idag har jeg bagt en portion muffins med groft mandelmel og med en glasur af flormelis og rosengele. Det giver den fineste lyserøde farve og smager skønt.
Muffins med rosenglasur:
- 250 g rørsukker
- 250 g smør
- 200 g groft mandelmel
- 4 æg
- 150 g hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 1 dl mælk
Rosenglasur:
- Rosengele
- 200 g flormelis
Pynt:
- Forskellige rosenkronblade fra haven
Pisk smør og sukker luftigt. Tilsæt 1 æg ad gangen og pisk godt ind imellem. Sigt mel og bagepulver, tilsæt mandelmel og vend det forsigtigt i smørblandingen skiftevis med mælken. Muffinsforme stilles klar på en plade, 2 stk. oven i hinanden eller 1 i en fast muffinsform, så holdes formen bedre. Formene fyldes 2/3 del op med dej og bages i en 180 grader varm ovn i ca. 30 minutter.
Når de bagte muffins er kølet helt af får de en top rosenglasur på. Bland flormelis med rosengele så konsistensen passer. Jeg brugte et helt glas gele til portionen og den blev fin lyserød uden tilsat farve. Når glasurer er tør kan kagerne pyntes med rosenkronblade.
Skriv et svar