Forleden lavede jeg rustikke flutes med kikærtemel. Det blev en langtidshævet dej som stod i køleskabet det meste af dagen. Jeg har haft travlt med at lave lækre ting til et par dage i sommerhuset sammen med et par skønne børn. Jeg ved at de elsker oliventapenade og jeg bagte flutes hen under aften, så de var nybagte og klar til en top oliventapenade.
Rustikke flutes med kikærtemel:
- 100 g kikærtemel
- 100 g rugmel
- 50 g knækket rug
- 100 g durummel
- 400 g hvedemel
- 50 g hørfrø
- 5 dl koldt vand
- 2 dl skyr
- 2 tsk salt
- 2 tsk agavesirup
- 10 g gær
Alle ingredienser blandes godt sammen og stilles på køl i 6-12 timer. Herefter formes dejen til 3 flutes som sættes i en 250 grader varm ovn i 5 minutter. Herefter skrues temperaturen ned på 200 grader og de bager yderligere i 12 minutter. Afkøles på en rist.
Vi skar flutes ud i skiver, vendte dem i olivenolie og ristede dem på panden, hvorefter de blev nydt med en top oliventapenade.
Skriv et svar