Rosensirup

image

Forleden da jeg lavede en portion rosengele blev jeg inspireret til at lave et par flasker rosensirup også. Det smager fantastisk og kan bruges til uendeligt meget. Jeg vil bl.a. bruge det som noget sødt til min morgenskyr, som ingrediens til en salat dressing, til et koldt glas Cava og det er virkelig et flot syn da siruppen lægger sig nederst i glasset.

Fremgangs måden til rosensirup er næsten den samme som til gele.

image

Rosensirup:

  • 1/2 l sammenpressede rosenkronblade
  • 1/2 l vand
  • 1 tsk. vinsyre
  • 1/2 kg rørsukker
  • 1 spsk. gul Melatin

Vand og vinsyre sættes i kog, hvorefter rosenbladene tilsættes. Koges under låg i 5 min., Melatin og 2 spsk. sukker blandes og tilsættes under omrøring. Dette gives et kort opkog, gryden tages af varmen, sukkeret tilsættes og geléen koges i 1/2 minut. Tages af varmen og hældes på skoldede flasker, som lukkes med det samme. Opbevares på køl.

image

image

Print Friendly, PDF & Email

Speak Your Mind

*

Translate »
Menu Title