Det sorte guld, skønne hjemmeavlede økologiske solbær, sprængfyldt med C vitamin. Engang fik fuglene lov til at spise mine solbær, men jeg har fået smag for dem og fundet ud af hvor meget de er værd. Jeg plukker nu hver eneste solbær og nogle bliver brugt til saft, andre til syltetøj og de vigtigste er næsten dem som jeg løsfryser i små portioner til min pinke morgengrød. Havregrød med solbær, en klat skyr på toppen og frisk frugt i skiver, det er en lækker og solid morgenmad.
Jeg plukker og plukker af det overflod der er i haven lige nu. Noget kommer i fryseren til senere brug og glæde mens andet bliver spist eller tilberedt med det samme. Det gælder for en portion solbær som jeg har fået plukket og den første solbærsaft er sat igang.
Solbærsaft, ca. 1 liter:
- 1 kg skyllede solbær
- 1/2 l vand
- 200 g rørsukker
Solbær og vand koges i 20-30 minutter til solbærene brister og de trykkes let mod grydens sider med en ske. Saften sies i et klæde over en si, hvorefter det gives et kort opkog med rørsukker. Køles af og hældes på flasker.
Lækkert med et glas frisk lavet solbærsaft på en julidag som minder meget om en kold efterårsdag.
Skriv et svar