Mysliboller

image

I sidste weekend bagte jeg stakkevis af boller til ældstebarnets fødselsdag. Det blev dovne boller, altså forstået på den måde at de blevet lavet på denne lette måde og at de på ingen måde smagte dovne. Så er det slået fast og for mig er den letteste måde absolut at lave langtidshævet dej i køleskabet. Dejen røres let sammen dagen før og bages på selve dagen. Røres med ske og formes med ske, dermed ingen fingre i dejen. Det er og bliver min fortrukne måde at lave boller på. Det ene hold boller med med fintrevet squash og det andet hold blev med en rest honningristet mysli. Mums de blev gode.

image

Mysliboller er fyldt med lækre honningristede nødder og frø. De var meget populære og der var heller ikke mange tilbage efter fødselsdagen. De må bestemt bages igen når jeg engang får lavet en ny omgang mysli.

image

Mysliboller:

  • 1/2 brev tørgær
  • 250 g honningristet mysli
  • 1 l vand
  • 1/2 dl rapsolie
  • 4 tsk salt
  • 2 spsk. loppefrøskaller
  • 4 dl grovvalsede havregryn
  • 11 dl hvedemel
  1. Alle ingredienser blandes og røres godt.
  2. Dæk skålen med film og stil på køl natten over.
  3. Næste morgen formes bollerne med 2 spiseskeer og kommer på plade med bagepapir.
  4. Sæt pladen i en 225 grader varm ovn og bag i ca. 15-20 minutter.
  5. Lad bollerne køle på en rist.
  6. Bollerne kan sagtens fryses.

image

Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2021 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2021 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »