Quinoasalat med grape, morbær og valnødder

Efteråret byder stadig på skønne lune dage som giver stor lyst til at grille. Vi har lige fået leveret nogle lækre tykke koteletter fra det økologisk landbrug ” Johannesminde”. Det er og bliver vores fortrukne indkøbssted af økologisk kød og fjerkræ. Denne gang har vi bestilt til levering, men det er også rigtig hyggeligt at besøge deres gårdbutik og samtidig se hvor godt deres dyr har det.

Til de grillede koteletter lavede jeg denne salat sammen med kartoffelbåde. Valnødderne i haven er modne og det gav ideen til denne quinoasalat med grape, morbær og valnødder. 

Det er så hyggeligt når man kan høre valnødderne ned fra træet og man skal være hurtig ude for at samle de lækre nødder. Dels fordi de hurtig skal tørres ellers mugner de og dels fordi kragerne også synes at de er lækre. De henter dem og flyver hen på en lygtepæl hvorefter de smider dem ned på alfalten så de kan åbne sig. Det er lidt sjovt at iagttage dem.

Jeg renser valnødderne for skaldele og tørrer dem på gulvvarmen i badeværelset, men ikke for længe for så tørrer de helt ud. Det bedste er at knække dem når de godt tørre og herefter gemme kernerne på glas.

Det er sæson for spidskål nu og jeg synes at den lillarøde spidskål er så smuk i salat og med  den orange grape giver det et smukt farvespil og en frisk smag, som er dejlig sammen med de søde morbær.

Quinoasalat med grape, morbær og valnødder, 4 personer:

  • 1 dl blandet quinoa 
  • 2 håndfulde fint snittet rød spidskål
  • 1 stor rød grapefrugt
  • 50 g valnødder
  • 2 spsk. tørrede morbær

Dressing:

  • Saften fra grapefrugten, 1/2 dl
  • 1 spsk. god jomfruolivenolie
  • 1/2 tsk. dijonsennep 
  • 1 tsk. agavesirup
  • Salt og frisk kværnet peber
  1. Skyl quinoaen og kog den i ca. 15 minutter, til de små haler bliver synlige og køl den derefter helt af.
  2. Skyl salaten og giv den en tur i en salatslynge. Bland med den afkølede quinoa.
  3. Skær bund, top og siderne af grapen og skær den derefter ud i fileter i en tallerken så  saften kan opsamles til dressingen.
  4. Ryst dressingen sammen i en shaker og hæld den over spidskål og quinoa. Lad det stå og marinere lidt mens valnødderne ristes let på en tør pande. 
  5. Læg fileter af grapen på salaten og pynt med morbær og valnødder.
Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2024 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2024 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title