Årets første rabarber er høstet og er flotte store og lyserøde. Den enkelte rabarberplante som står ved vores sommerhus er vokset godt de sidste 14 dage og nu var den endelig klar til at blive høste lidt af. Rabarberstængerne tages af med et lille ryk og man lader lidt blive på planten så den ikke bliver for svækket og kan vokse videre. Planten står også med en flot blomst og jeg burde egentlig have fjernet den også, da den svækker rabarberplanten. Omvendt kan man lade den blomstre, samle frø til efteråret og så nye rabarberplanter.
Duften af nyplukkede rabarber er dejlig og jeg fik straks lyst til at bage rabarbermuffins i kop, uden sukker af årets første rabarber. Disse muffins er fyldt med sunde ingredienser og uden almindelig sukker. De er sødet med banan, dadler, kokos og lidt agavesirup og smager dejligt.
Rabarbermuffins i kop, uden sukker:
- 110 g groft mandelmel
- 110 g groft hasselnøddemel
- 100 g kokosmel
- 3 æg
- 3 spsk. smeltet kokosolie
- 1 1/4 dl skyr
- 10-15 dadler
- 1 1/2 tsk. bagepulver
- 1 tsk. vaniljepulver
- 1 spsk. appelsinsaft
- 1 knivspids salt
- 100 g tynde skiver rabarber
- 2 spsk. Agavesirup
- Rens og skær rabarberen ud i tynde skiver, læg dem i en skål og tilsæt agavesirup. Bland godt og lad det stå og trække i en times tid.
- Mandler og hasselnødder køres i foodprocessoreren til det er har den rette konsistens, fint med bid. Hæld det i en skål.
- Banan og de udstenede dadler køres så det bliver findelt og most godt. Tilsæt et æg ad gangen og skift herefter kniven ud med dejkrogen.
- Rør nu kokos, smeltet afkølet olie, bagepulver, vaniljepulver og appelsinsaft sammen så det hele er blandet godt.
- Tilsæt rabarber, saft og agavesirup og bland det forsigtigt i dejen.
- Pensel kopperne med kokosolie og hæld dej i så koppen er næsten fyldt.
- Bag rabarbermuffins ved 185 grader i ca. 20-25 minutter.
- Afkøl de bagte muffins og pynt dem evt. herefter med en top af flødeskum.
Skriv et svar