Denne friske rødkålssalat med granatæble fik vi lørdag aften sammen med noget økologiske andebryst som vi havde tilovers fra julen. Det er jo ganske lækkert at spise andesteg helt hen i februar sammen med kartofler, grønt og ikke at forglemme den gode sauce. Min mand er ekspert i at at tilberede en lækker sauce, så det lader jeg ham om. Salaten stod jeg for og det blev denne rødkålssalat med granatæble, som vi også fik som tilbehør juleaften. Det er en lækker salat som jeg ofte vender tilbage til når vi fx skal have andesteg. Den er dejlig frisk med revne rødbeder, granatæble og den nemme dressing som jeg altid serverer i et lille glas ved siden af. Den består i al sin enkelthed af en god olivenolie, hvidvinsbalsamico, ahornsirup, salt og peber. Blandingen giver en dejlig smag til denne sprøde salat og med et drys ristede hele hasselnødder på toppen så er den nærmest perfekt.
Rødkålssalat med granatæble:
- 1/4 rødkål i tynde skiver
- 2 fintrevet rødbeder
- 1/4 granatæble
- 1 håndfuld ristede hasselnødder
Dressing:
- 4 spsk. olivenolie
- 4 spsk. hvidvinsbalsamico
- 3 spsk. ahornsirup
- Salt og peber
- Hasselnødderne ristes i 8-10 minutter ved 200 grader. Herefter nulres de i et viskestykke til de brune skaller er gået af.
- Snit rødkålen fint og bland med fintrevet rødbede.
- Del granatæblet i mindre stykker og brug ca. 1/4 af kernerne. Granatæble drysses ovenpå salaten sammen med ristede hasselnødder.
- Server dressingen i et lille glas til rødkålssalaten.
Skriv et svar